Huis verduurzamenWelk energielabel heeft mijn huis?

Als jij je huis wilt verkopen, heb je tegenwoordig verplicht een energielabel nodig. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is en welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn. Of jij je huis kan verduurzamen, lees je direct af aan het energielabel. Ben je benieuwd of jouw huis al een definitief energielabel heeft? Check dit direct via www.energielabel.nl. Hier kun je heel snel het energielabel van je eigen huis of van het huis wat je wilt kopen vinden. Krijg je na de check geen energielabel te zien? Dan is er zeer waarschijnlijk nog geen label aangevraagd voor het huis.

Hoe kom ik aan een energielabel?

Iedere huiseigenaar is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een definitief energielabel. Als jij huiseigenaar bent en nog geen energielabel bezit, dan kun je eenvoudig via een energieadviseur in de buurt een label op laten maken. Nadat je een afspraak hebt gemaakt komt de energieadviseur langs en bekijkt in gemiddeld 1 á 2 uur tijd je huis. Een energieprestatie-adviseur bepaalt het energielabel op basis van hoeveel fossiele energie je woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie jouw woning gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle verzamelde gegevens verwerkt de adviseur uiteindelijk in een definitief energielabel.

Energielabel

Dit doet een hoger energielabel met de waarde van je huis

Energielabel A, C of G, dat maakt nogal een verschil op de energierekening en tegenwoordig ook op de prijs van een huis. Als je op het punt staat om een huis te kopen of verkopen is de energiezuinigheid een punt om rekening mee te houden. Duurzame huizen zijn geliefd. Onderzoek laat zien dat een huis dat drie labels zuiniger is dan een vergelijkbaar huis in de buurt, ruim 3,6% meer oplevert bij de verkoop. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 387.000,- komt dat neer op €13.932,-. Fijn voor de verkoper. Het kan soms aan te raden zijn om nog enkele zaken te verduurzamen voordat jij je huis op de woningmarkt brengt.

Meer informatie?

Hoe verduurzaam ik mijn huis?

Je kunt je huis op verschillende manieren verduurzamen, waaronder het verbeteren van de isolatie, het installeren van zonnepanelen en het vervangen van verouderde apparatuur door energiezuinige alternatieven. Om te beginnen is het belangrijk te bepalen welke verduurzamingsmaatregelen het meest geschikt zijn voor jouw huis. Dit hangt af van factoren zoals de leeftijd van het huis, de bouwstijl en de huidige energieprestatie. Een energieadviseur kan helpen om de mogelijkheden in kaart te brengen en een plan op te stellen om het huis te verduurzamen.

Heb je vragen over het energielabel of verduurzaming?

Heb je vragen over het energielabel of over het verduurzamen van je huis en wat dit kan betekenen voor de verkoopprijs van je woning? Neem vrijblijvend contact met ons op en we brengen jouw situatie samen in kaart.

Zonnepanelen 3

5 tips om jouw huis te verduurzamen

  1. Verbeter de isolatie: Een van de effectiefste manieren om een huis te verduurzamen is het verbeteren van de isolatie. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van isolatie aan de muren, het dak of de vloer.
  2. Vervang oude ramen en deuren: Het vervangen van oude, energievretende ramen en deuren door energiezuinige alternatieven kan helpen om de energiekosten te verlagen.
  3. Installeer zonnepanelen: Zonnepanelen zijn een duurzame en betaalbare manier om energie op te wekken.
  4. Vervang verouderde apparatuur: Het vervangen van verouderde apparatuur, zoals boilers en verwarmingstoestellen, door energiezuinige alternatieven kan bijdragen aan het verduurzamen van het huis.
  5. Plaats tochtstrips: Het plaatsen van tochtstrips kan helpen om tocht te voorkomen in huis. Tocht kan leiden tot lagere temperatuur in huis en daarmee tot hogere energiekosten om het huis op temperatuur te houden. Tochtstrips zijn een relatief goedkope en eenvoudige manier om tocht te voorkomen en de energieprestatie van het huis te verbeteren.

Meer informatie?

Onze makelaars helpen je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top