De wijk Boswinkel/Ruwenbos in EnschedeWA Enschede wijk boswinkel en ruwenbos

Hier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Boswinkel

De wijk Boswinkel is eind jaren '50 gebouwd, en is een typisch product van het stedenbouwkundig denken en de schaarse middelen in die tijd.

Het Boswinkel bestaat globaal uit twee delen, aan weerszijden van de Burg. M van Veenlaan gelegen. Het oostelijk deel dat ook bekend staat als Kotman-west werd gebouwd door verschillende woningcorporaties en bestaat uit portiekflats met daartussen rijtjes laagbouw.

Het westelijke deel van het Boswinkel wordt Park Boswinkel genoemd en is grotendeels gebouwd in opdracht van de bandenfabrikant Vredestein.

Boswinkel grenst aan de noordkant aan wijken die uit de jaren '20 tot '30 stammen, er is op sommige punten een overlap, hier en daar dringen straten met vooroorlogse woningen de wijk binnen, dit komt omgekeerd ook voor. De wijk heeft een zeer groen karakter met veel plantsoenen, speelplaatsen en tussen de A35 en de bebouwing een parkzone.

Ruwenbos

Tussen de Haaksbergerstraat, het Boswinkel en de A35 is eind jaren '90 een kleine wijk verrezen.

Het Ruwenbos onderscheidt zich van andere kleine uitleglocaties door haar bijzondere vormgeving en haar revolutionaire waterafvoer systeem.

De bruine en gele bakstenen in combinatie met ongelakt hout is overal doorgevoerd, dit geeft een zeer rustig en evenwichtig karakter aan de wijk. Eveneens zeer bijzonder is de waterafvoer in de wijk. Waar normaal het regenwater via goten en kolken het riool in stroomt wordt dit in het Ruwenbos opgevangen in 'wadi's' (zich bij regen met water vullende beddingen) die het daarna afvoeren naar een nabijgelegen beek. Het wadi-systeem voorkomt dat het riool onnodig belast wordt en gaat verdroging van het buitengebied tegen.

WA Enschede wijkafbeelding ruwenbos

Huis (ver)kopen in Boswinkel of Ruwenbos?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Boswinkel/Ruwenbos.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Winkelcentrum Boswinkel/Ruwenbos

In de wijk Boswinkel is een winkelcentrum gelegen met onder andere:

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top