Een huis kopen in de wijk Deppenbroek in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Deppenbroek

De meest noordelijke wijk van de stad gelegen tussen de Vanekerstraat en Mekkelholt. De wijk Deppenbroek is in de jaren ’60 aangelegd met oog op de snelle groei van het aantal inwoners van de stad. De oorspronkelijke stedenbouwkundige hoofdopzet is licht, lucht en ruimte. Duidelijke strookvorige opzet, portiekflats, woontorens en veel groen. Centraal in de wijk ligt het winkelcentrum.

Deppenbroek vormt samen met Mekkelholt en Roombeek de wijk Enschede Noord, waarbij Deppenbroek als noordelijkste van deze wijken tevens de stadsrand vormt.

Vanaf 1999 heeft er grootschalige renovatie, sloop en nieuwbouw plaatsgevonden. In het gestapelde segment zijn woningen gesloopt om plaats te maken voor een mix van grondgebonden koopwoningen en seniorenappartementen. Ook een groot aantal voorzieningen in de wijk zijn onder handen genomen. Speeltuinen en groenvoorzieningen zijn opgeknapt en aantal scholen zijn zowel fysiek als organisatorisch verbouwd tot brede scholen.

WA enschede kaart wijk deppenbroek

Winkelcentrum Deppenbroek

In het winkelcentrum van Deppenbroek vind je een breed aanbod aan winkels.

Wa enschede winkelcentrum deppenbroek

Huis (ver)kopen in Deppenbroek?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Deppenbroek.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top