Een huis kopen in de wijk Eschmarke, Oikos of Eekmaat in Enschede



Hier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Eschmarke, Oikos en Eekmaat

Reeds in het begin van de jaren '90 heeft het gemeentebestuur besloten dat de toekomstige stadsuitbreiding van Enschede grotendeels aan de oostkant van de stad zou moeten plaatsvinden. Het resultaat is de Vinex-wijk de Eschmarke geworden. De Eschmarke zal plaats bieden aan ca. 4250 huishoudens en ligt globaal tussen Het Hoge Boekel, Glanerbrug, de Duitse grens, de Keppelerdijk en de Noord- en Zuid Esmarkerrondweg. De wijk is hiermee qua oppervlakte vergelijkbaar met de 3 zuidwijken.


  Wa enschede Wijk afbeelding Eschmarke

  Uitgangspunt bij het stedenbouwkundige ontwerp van de wijk is het bestaande landschap geweest. Dit resulteert in veel 'oud groen' in de nieuwe wijk. Opvallend zijn ook de drie ecologische verbindingszones dwars door de wijk, één aan de westkant (de boszone) één in het hart (de heidezone) en één aan de oostkant van Glanerbrug (de beekzone). De zones verbinden de natuurgebieden aan de noord- en de zuidkant van de wijk met elkaar. Daarnaast is er om verdroging van de omliggende natuurgebieden te voorkomen veel aandacht besteed aan de waterhuishouding in de wijk. Dit resulteerde onder andere in de aanleg van wadi's (bovengrondse regenwaterafvoer).

  De bereikbaarheid van de wijk wordt verzorgd door de HOV-buslijn dwars door de wijk en de aanleg van het treinstation 'Eschmarke' aan de spoorlijn Enschede-Gronau. De bereikbaarheid per auto is vanaf de Gronausestraat geen probleem. Het autoverkeer tussen de buurten wordt echter zoveel mogelijk tegengegaan doordat er geen doorgaande routes worden aangelegd.

  De wijk is verdeeld in 7 deelgebieden: Eekmaat-West, Eilermarke, Oikos, Beekveld, De Leuriks, Het Schild en Eschmarkerveld. Ieder deelgebied heeft zo haar eigen kenmerken.

  Winkelcentrum Miro

  Dichtbij de wijken Oikos en Eschmarke ligt het winkelcentrum Miro, tevens is de winkelstraat Glanerbrug in de nabijheid.

  Huis (ver)kopen in Eschmarke, Oikos of Eekmaat?

  Onze makelaar helpt je graag verder!

  Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Eschmarke, Oikos of Eekmaat.

  Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

  Schrijf je in

  Woonaccent Makelaars Enschede
  Kuipersdijk 22
  7512 CH Enschede

  Back to top