Een huis kopen in de wijk Helmerhoek in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Helmerhoek

De Helmerhoek is de derde en laatste van de grote wijken in Enschede-Zuid en is gebouwd tussen 1982 en 1998. De stedenbouwkundige opzet wijkt af van die van de Wesselerbrink en Stroinkslanden, de andere twee zuidwijken.

De Helmerhoek is een typische woonerfwijk, met drie hoofdwegen die vanaf de Broekheurnerring de wijk in steken die zich vervolgens splitsen in twee vertakkingen die diep de wijk in lopen.De straten zijn ingericht als dertig kilometer zones. Het openbaar vervoer gaat over een eigen busbaan door de Helmerhoek. Er is veel aandacht besteed aan het langzaam verkeer, met aparte fietsroutes door de wijk heen.

De Helmerhoek beoogt de sfeer van een dorp in de stad te creƫren, met pleintjes en terugwijkende gevels met plantsoenen ervoor. Met een complex stratenplan dat het niet gemakkelijk maakt de weg in de wijk meteen te vinden, maar ook met een grote hoeveelheid openbaar groen en prachtige ontsluitingsmogelijkheden naar het buitengebied.

De Helmerhoek is van de rondweg Broekheurnerring gescheiden door een forse geluidswal met een zeer groen karakter. De bewoners ervaren door deze ruimtelijke afscheiding hun wijk deels als een rustige oase in Enschede, deels als losstaand van de rest van Enschede Zuid

Ten zuiden van de wijk Helmerhoek ligt de recreatieplas 'het Rutbeek'.

Wa enschede kaart wijk helmerhoek

Huis (ver)kopen in Helmerhoek?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Helmerhoek.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top