Een huis kopen in de wijk Mekkelholt in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Mekkelholt

Het Mekkelholt is de naam voor een verzameling buurten die erg verschillend van karakter zijn.

Het oude deel van de wijk ligt tussen de Deurningerstraat en de Fazantstraat. Deze buurt is voor de oorlog ontstaan door woningbouw langs de plattelandswegen Deurningerstraat, Mekkelholtsweg, Beekstraat enz. De bebouwing bestaat voornamelijk uit grondgebonden woningen. Na de oorlog is er stadsvernieuwing gepleegd zodat de types woningen zeer divers zijn.

Tussen de Roomweg en de Dr. van Damstraat lag voor de vuurwerkramp van 13 mei 2000 een wijkje met arbeiderswoningen gebouwd in de jaren '20.

Wa enschede mekkelholt

Het grootste deel van het Mekkelholt is gebouwd na de oorlog, de types woningen komen overeen met die op het Boswinkel, het stratenplan is echter geheel anders. Waar het Boswinkel rondom de Burg. Van Veenlaan is gebouwd, mist het Mekkelholt zo'n verkeersader. De wijk is daarom opgebouwd rondom een centraal plein dat als winkelcentrum fungeert.

Rondom dit plein vormen de straten blokken waarop portiekflats en eengezinswoningen staan. Tussen deze relatief lage bebouwing rijzen enkele hoge woontorens op.

Scholen in Mekkelholt

  • Christelijke Basisschool Anna van Burenschool
  • Bonhoeffer College: Lijsterstraat

Wil je meer weten over bepaalde wijken of heb je vragen?

Huis (ver)kopen in Mekkelholt, Walhof of Roessingh?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Mekkelholt, Walhof of Roessingh.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top