Een huis kopen in de wijk Pathmos in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Pathmos

De wijk Pathmos is gebouwd tussen 1914 en 1928. De plannen voor de wijk zijn gemaakt door de architect W.K. de Wijs en de directeur van Gemeentewerken A.H. op ten Noort. De opdrachtgever is de in 1907 opgerichte 'Vereeniging de Volkswoning'. De wijk heeft een grote ruimtelijke kwaliteit en heeft een besloten karakter ondanks de ruime opzet. Er zijn negen basistypen woningen gebouwd in 89 varianten. De stedenbouwkundige opzet omvat winkels, scholen, pleinen, een badhuis, een wijkcentrum, groenvoorzieningen en diverse poortdoorgangen. Centraal punt is het Thomas Ainsworthpark, een groot als plantsoen uitgevoerd plein.

Wa enschede pathmos

In 1927 is de wijk uitgebreid met 226 woningen van de 'Drentse buurt'. De bewoners zijn voornamelijk arbeiders uit de veenkoloniƫn geweest. Dit deel van de wijk is veel soberder en goedkoper van opzet, wat tevens de reden was waarom dit deel recentelijk gesloopt is en zal worden vervangen door nieuwe woningen. De wijk telt totaal 1386 woningen waarvan 1209 zijn gebouwd door 'Vereeniging de Volkswoning'.

Vragen over de wijk Pathmos of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Huis (ver)kopen in Pathmos?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Pathmos.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top