Een huis kopen in de wijk Roombeek in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Roombeek

De wijk Roombeek ligt net ten noorden van het centrum van Enschede. Een eigentijdse wijk die alles te bieden heeft: wonen, werken, winkelen en cultuur in een dynamische en bijzondere omgeving.

In de openbare ruimte is cultureel erfgoed gedurfd gecombineerd met moderne architectuur. Het particulier opdrachtgeverschap heeft gezorgd voor een huizenmix van jaren ’30 tot moderne architectuur en ook voor ondernemers biedt Roombeek de ruimte. En dit alles op nog geen 10 minuten fietsen van het stadshart van Enschede en het mooie buitengebied.

  Wa enschede Roombeek

  De mix van oud en nieuw, gedurfd en traditioneel en van ruime en intieme architectuur maakt Roombeek tot een wijk die in haar uitstraling onvergelijkbaar is. De eigentijdse en creatieve sfeer zorgt voor stedelijk wonen en werken met alles in de buurt. Zo is er een winkelcentrum, een kinderdagverblijf, zijn er scholen en bedrijvigheid. Dit alles in een mooie openbare ruimte met een prettige sfeer. Roombeek is hét voorbeeld van een wijk van de 21e eeuw.

  Na de vuurwerkramp in 2000 is een uniek stedenbouwkundig plan ontwikkeld met respect voor de historie en op basis van grote inbreng van alle verschillende bewonersgroepen, buurten en belanghebbenden. Dat maakt Roombeek tot een wijk van iedereen en voor iedereen. In 2007 ontving Roombeek hiervoor de Gouden Piramide; een belangrijke rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap met dat jaar als thema stedenbouw en architectuur.

  Meer weten over de wijk Roombeek? Stel dan je vraag hieronder:

  Huis (ver)kopen in Roombeek?

  Onze makelaar helpt je graag verder!

  Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Roombeek.

  Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

  Schrijf je in

  Woonaccent Makelaars Enschede
  Kuipersdijk 22
  7512 CH Enschede

  Back to top