Een huis kopen in de wijk Stadsveld in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Stadsveld

De wijk wordt aan de zuidkant begrensd door de Haaksbergerstraat die van het centrum van Enschede loopt door Usselo richting Haaksbergen. Aan de noordzijde vormt de Bruggertstraat de grens. De oostelijke en westelijke grens wordt gevormd door meerdere straten.

In het kader van de wederopbouw/uitbreiding van de stad werd er in de jaren ’50 /60 een grote wijk tegen het Pathmos aangeplakt. Voor de oorlog waren er al complexen met grondgebonden erkerwoningen verrezen, na de oorlog werd deze ontwikkeling grootschalig voortgezet. Eerst met eengezinswoningen rond het Acaciaplantsoen.In de zestiger jaren werden er vooral portiekflats en duplexwoningen gebouwd. Het stratenplan van de bestaande stad werd eigenlijk gewoon doorgetrokken en er werd een brede ontsluitingsweg naar de Haaksbergerstraat aangelegd.

In het midden van de wijk bevindt zich het winkelcentrum. Het is bijzonder hoe naadloos de vooroorlogse en naoorlogse delen van de wijk op elkaar aansluiten, geen scheidende parkzones of rondwegen die als barrière dienen zoals bij de zuidwijken het geval is

Wa enschede kaart map stadsveld 2

Gezondheidscentrum

In het gezondheidscentrum vind je verschillende huisartsen en een apotheek.

WA ENSCHEDE KAART WIJK STADSVELD

Huis (ver)kopen in Stadsveld?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Stadsveld.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top