Een huis kopen in de wijk Twekkelerveld in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Twekkelerveld

Aan de westzijde van de stad is in de jaren '50 een wijk gebouwd die zich van de andere wijken uit die tijd onderscheidt door de vormgeving van de flats. Het Twekkelerveld ligt tussen Spoorlijn, Hengelosestraat, Olieslagweg en de wijk Rigtersbleek.

De bebouwing bestaat uit portiekflats, laagbouw en een winkelblok met daarboven flats. Kenmerkend zijn de uit rood-bruine bakstenen gebouwde lange flats met schuine pannendaken.

Het is de bedoeling een flink deel van de verouderde portiekflats te slopen, het winkelcentrum te vernieuwen en de openbare ruimte aan te pakken. De vernieuwing van het Twekkelerveld is intussen al begonnen met de bouw van het nieuwe Woon-Zorg-complex aan de Maanstraat en de reconstructie van de groenstrook langs de spoorlijn.

Wa enschede twekkelerveld

Winkelcentrum Twekkelerveld

Met een ruim winkelprogramma dat zo'n 6200 m2 winkeloppervlak beslaat is het mogelijk alle dagelijkse boodschappen te doen die u maar wilt. Direct in de omgeving van de wijk Twekkelerveld ligt het stadion van FC Twente de Grolsch Veste en de bioscoop Kinepolis.

Huis (ver)kopen in Twekkelerveld?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Twekkerlerveld.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top