Een huis kopen in de wijk Wesselerbrink in EnschedeHier vind je het overzicht van alle wijken in Enschede

Wesselerbrink

Deze wijk behoort tot de omvangrijkste van de stad. Met ruim 16.000 bewoners onderscheidt de Wesselerbrink zich van de andere stadsdelen door haar grootschaligheid.

De Wesselerbrink is een typisch product van het stedenbouwkundig denken van de jaren '60. De samenleving was maakbaar dacht men, en dat kwam tot uitdrukking in wijken waar tot in de details was nagedacht over bebouwingsdichtheden, plaatsing van voorzieningen en verkeersregulatie. Langs de hoofdwegen en rondom het winkelcentrum staat hoogbouw in de vorm van galerijflats die de wijk in vier deelgebieden verdelen, de verdere bebouwing bestaat uit laagbouw in de vorm van eindeloze contingenten drive-in woningen in het noorden van de wijk en rijtjeshuizen in de zuidelijke buurten. Elke buurt heeft in het centrum haar eigen winkelvoorziening en een kleine verzameling identieke basisscholen. Elke straat is gelegen rondom een pleintje, de brink, waar speelgelegenheden zijn.

Wa Enschede Wesselerbrink

Het centrum van de wijk wordt gevormd door het centrale overdekte winkelcentrum en het fraaie Wesselerbrinkpark. De Wesselerbrink heeft dankzij een recente golf van goedbedoelde modieuze renovaties en nieuwbouw van appartementen, een stadsdeelkantoor en een Syrisch-Orthodoxe kerk op de onbebouwde ruimtes langs de Wesselerbrinklaan en bij het winkelcentrum een wat minder strak uiterlijk gekregen. De heldere structuur is gelukkig nog steeds intact.

Winkelcentrum Zuid

In het winkelcentrum Zuid vind je een groot aanbod van winkels.

Wa Enschede winkelcentrum Zuid

Huis (ver)kopen in Wesselerbrink?

Onze makelaar helpt je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Onze makelaar helpt je graag met het aankopen of verkopen van jouw woning in Wesselerbrink.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Enschede
Kuipersdijk 22
7512 CH Enschede

Back to top